Concessies in West-Suriname zal niet worden verstrekt zonder instemming

Concessies in West-Suriname zal niet worden verstrekt zonder instemming

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Minister van Natuurlijke Hulpbronnen @ Apoera: uitgifte van concessies in West-Suriname zal niet worden verstrekt alvorens geen instemming door de plaatselijke gemeenschap heeft plaats gevonden.FPIC (Vrijwillige, voorafgaande en geïnformeerde toestemming) wordt hoog in het vaandel gehouden.

De minister vindt dat Apoera bescherming verdiend van de overheid, omdat Apoera niet overvallen kan worden door concessionarissen. Het beleid van de vorige regering ten aanzien van uitgifte van concessies in grondgebieden van dorpsgemeenschappen is onmiddellijk stopgezet.

Alhoewel de ‘concepwet Collectieve grondenrechten rechten van Inheemse en Tribale volken’ nog niet door De Nationale Assemblee (DNA/het parlement) is aangenomen, wordt FPIC alvast door het ministerie toegepast.

De minister gaf aan dat het vorig beleid ten aanzien van uitgifte van concessies zo erg was dat zelfs zijn dorp waar hij afkomstig is, aan buitenlanders is uitgegeven.Op de nationale vrije dagen t.w. 1 juli en 09 augustus ‘Dag der Inheemsen’ zijn concessies in de nachtelijke uren uitgegeven!Foto: Districtscommissaris Josta Lewis en de minister van Natuurlijke Hulpbronnen David Ambiamofo.