Besmette baby overleden in Guyana – situatie dorpen naast Suriname zorgelijk

Besmette baby overleden in Guyana – situatie dorpen naast Suriname zorgelijk

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Een baby van amper 6 dagen oud is overleden.
Hij was besmet met het coronavirus. Ook een besmette jonge vrouw is deze week overleden. In totaal zijn er 151 mensen in Guyana met het virus overleden

Terwijl het in Suriname redelijk goed gaat met het aantal coronabesmettingen is de situatie in twee inheemse dorpen in de buurt van Suriname (Apoera), in ons buurland Guyana zorgelijk. Beide dorpen zijn in lockdown. Bekijk het bericht en de video’s over de huidige situatie in het land. Geef het door aan belanghebbenden.

Met name de mensen in het gebied zodat ze op hun hoede zijn. Het is NIET toegestaan om vanuit deze dorpen de grens over te steken naar Suriname. En andersom! De situatie in Guyana Gisteren heeft Guyana 30 nieuwe Covid-gevallen geregistreerd; tot nu toe zijn er meer dan 30.000 tests uitgevoerd.

Het totaal aantal positieve testen staat daarmee op 5406. Het aantal gevallen is bijna hetzelfde als in Suriname. Ter vergelijking: In Suriname staat het totaal van positieve testen op 5312. Suriname heeft nog geen 600.000 inwoners en Guyana telt bijna 780.000 inwoners. (mei 2018)Baby Overleden Onlangs is een baby, een jongen van amper 6 dagen oud, overleden.

De jongen was besmet met het coronavirus. Tevens is er een vrouw van 31-jaar overleden. Ze was ook besmet met het coronavirus. Beiden zijn ze overleden in het ziekenhuis. De baby is het jongste dodelijke slachtoffer met het coronavirus in de regio. Het totale aantal sterfgevallen als gevolg van het virus staat nu op 151. Terwijl er in Suriname 117 mensen met het virus zijn overleden.

De dorpen Orealla en Siparuta.In de twee inheemse dorpen in de buurt van Suriname zijn tot nu toe 95 gevallen geregistreerd. 62 positieve gevallen in Siparuta, en Orealla heeft 33 positieve testen gehad. Dat is hoog ten opzichte van de rest van het land. Daarom zijn beide dorpen in lockdown. Er zijn helaas een aantal lockdown overtreders. Er zal hard opgetreden worden tegen deze bewoners. Dat laat het ministerie in Guyana weten in een persbericht. Iedereen moet thuis blijven!!