Vice-President, Ronnie Brunswijk, helpt zijn voormalig strijdmakker

Vice-President, Ronnie Brunswijk, helpt zijn voormalig strijdmakker

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Vice-President, Ronnie Brunswijk, heeft zijn voormalig strijdmakker, Waldie Rees, bedacht. De 70-jarige oud-vrijheidstrijder verloor zijn linkerbeen aan suikerziekte en werd hierdoor hulpbehoevend.

De VP heeft hem een rolstoel, een pakket levensmiddelen, een gezondheidsbril en een geldsbedrag geschonken. De overhandiging vond plaats op 26 november 2020, op het terrein van de Esther Stichting aan de Emile Bouterse straat, alwaar Rees al drie jaar verblijft. Kokoe, bekend als Koffie Ajonpon, die ook deel uitmaakte van Jungle Commando, heeft de goederen namens de VP overhandigd.

Het geld is bedoeld om de kosten voor een nieronderzoek te dekken. Hoofd van de afdeling verpleging van de Esther Stichting, Marziria Overman, zegt dat Rees zichtbaar onder de indruk was van de geste.

Volgens haar was de handreiking van de Vice-President hard nodig, omdat Rees uitkeek naar ondersteuning voor het betalen van zijn medisch onderzoek. Eerder heeft Rees ook spullen vanuit de burgerij in ontvangst mogen nemen. “Mi breyti fa VP seni in lijfwacht fu tjari sani gi mi.” zei Rees en vertelt verder dat hij negen jaar samen met de heer Brunswijk heeft gestreden.