Minister EZ doet prijscontrole

Minister EZ doet prijscontrole

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technische Innovatie ging op 30 november met de Economische Controledienst(ECD) van het ministerie op pad om te zien hoe de controlewerkzaamheden van deze dienst er aan toe gaan.

De ECD moet er onder andere op toe zienĀ  dat winkeliers zich houden aan de door het ministerie vastgestelde prijzen van basis- en strategische goederen die tweewekelijks worden gepubliceerd.

Bij het zien van de ECD liet een winkelier in Lelydorp snel de prijzen  van de basisgoederen veranderen door zijn werknemers. Aardappelen werden van SRD 10,- naar SRD 8,- gebracht wat trouwens nog steeds boven de vastgestelde prijs van SRD 6.25,-  per kilo zat.

De winkelier moest ook onverpakte viskoppen en uiteraard zonder etiket direct uit de vriezer verwijderen en werd streng aangesproken door de minister.