Verzoening Jungle Commando en Toekajana Amazones

Verzoening Jungle Commando en Toekajana Amazones

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Cultuur

Een historische bijeenkomst te Mapane in verband met de verzoening tussen leden van het voormalige Jungle Commando van Suriname, onder leiding van Ronny Brunswijk en de Toekajana Amazones.

Het Junglecommando was een guerrillacommando in Suriname. Het stond onder leiding van Ronnie Brunswijk en het voerde eind jaren tachtig een guerrilla tegen het Surinaamse leger onder leiding van Desi Bouterse.

Gedurende de Binnenlandse Oorlog beheerste het Junglecommando een groot gebied in Oost-Suriname.De Toekajana Amazones was een guerrillagroep die aan het einde van de Binnenlandse Oorlog een gewapende strijd voerde voor erkenning van de rechten van inheemsen.