Minister Walden geeft winkelier Moengo ernstige waarschuwing

Minister Walden geeft winkelier Moengo ernstige waarschuwing

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft tijdens een werkbezoek aan Moengo een winkelier een ernstige waarschuwing gegeven om zich te houden aan de vergunningsvoorwaarden en altijd bonnen te overleggen.

Walden neemt prijscontroles serieus en gaat daarom bij haar werkbezoeken in de districten waar het ministerie een dependance heeft, zelf mee tijdens de winkelcontroles.

De minister ging met de lijst van de richtprijzen van basis- en strategische goederen in de hand na of de winkelier zich houdt aan de maximale winstmarge. Het is gebleken dat er sprake was van prijsopdrijving, geen geijkte weegschaal en gebrek aan het juiste etiket op kip. De minister geeft de winkelier een week de tijd om zijn weegschaal te laten ijken.

Ook heeft Walden een winkelier gecomplimenteerd voor het treffen van voorzieningen inzake de COVID-19-protocollen.