President Ghana met kleine meerderheid herkozen

President Ghana met kleine meerderheid herkozen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De huidige president van Ghana lijkt zich te kunnen opmaken voor een nieuwe termijn. Nana Akufo-Addo heeft na telling van de stemmen in 270 van de 275 kiesdistricten een flinke voorsprong op zijn rivaal John Mahama, die in 2012 al eens tot staatshoofd werd verkozen.

De circa 17 miljoen stemgerechtigde Ghanezen konden maandag hun stem uitbrengen. De kiesraad liet woensdag weten dat Akufo-Addo tot dusver 51,3 procent van de stemmen heeft gekregen, en Mahama 47,3. Wie in de eerste ronde meer dan de helft van de stemmen krijgt, mag zich president noemen.

Naast de president werd ook gestemd voor het parlement in het West-Afrikaanse land. De Nieuwe Patriottische Partij (NPP) van Akufo-Addo is daarin naar verwachting de overwinnaar.

Bij verkiezingsgerelateerd geweld zijn volgens de politie vijf doden en zeventien gewonden gevallen. Dat werpt een schaduw over de verkiezingen in het land dat wordt geprezen om zijn stabiele democratie.