VIDS tevreden en kritisch over verzoening tussen voormalig JC en Tucajana’s

VIDS tevreden en kritisch over verzoening tussen voormalig JC en Tucajana’s

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De voorzitter van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), Theo Jubitana, noemt de vrezoening van de vicepresident Ronnie Brunswijk als voormalig leider van het Jungle Commando (JC) met de Tucajana’s een geode ontwikkleing is.

Toch maakt Jubitana ook een opmerking dat de Vids vraagtekens plaatst. “Als vertegenwoordiger van de inheemsen zijn we er niet bij betrokken.”Jubitana merkt op dat er draagvlak aanwezig moet zijn onder de totale inheemse gemeenschap. “Dus we begrijpen niet waarom het zo is gegaan. “Volgens de voorzitter van de Vids zou het goed zijn om ook de nabestaanden in de dorpen, die hun families kwijt zijn geraakt, te betrekken.

“En de Vids als overkoepelend orgaan van de traditionele gezagsdragers hoorde tenminste op de hoogte te zijn.”dat er sprake is van verzoening, is voor Jubitana echter een pluspunt, want verzoening kan tot positieve ontwikkelingen leiden.