2 miljard aan cocaïne onderschept bij NMIA

2 miljard aan cocaïne onderschept bij NMIA

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

JAMAICA – De politie meldt dat de meer dan $ 2 miljard aan cocaïne die op de Norman Manley International Airport (NMIA) in beslag is genomen, een van de grootste drugscriminaliteit is die dit jaar en in de geschiedenis van de misdaadbestrijding van het land is gemaakt.

In verband met de inbeslagname op donderdag 10 december is een luchthavenmedewerker aangehouden.

Volgens de verdovende politie voerde een team van agenten operaties uit op de luchthaven als onderdeel van de operationele golf van de politie voor de kerstperiode toen de ontdekking werd gedaan.

Volgens berichten heeft het team omstreeks 9.45 uur een voertuig van de luchthavenmedewerker doorzocht en zouden 239 pakketten cocaïne zijn gevonden.

De werknemer is aangehouden en zit nog steeds in politiehechtenis.

Onderzoek heeft sindsdien uitgewezen dat de drugs met een gewicht van 611 pond (278 kilogram) bestemd waren voor de Verenigde Staten van Amerika, waar het gangbare tarief 50.000 dollar per kilogram is.

Eerder deze week waarschuwde de verdovende middelenpolitie dat ze hun aanwezigheid op strategische locaties op het eiland hebben vergroot. De leiding van de divisie zei dat de mislukking van donderdag een indicatie is van het vastberadenheid van het team om de illegale drugshandel te stoppen en herhaalde een waarschuwing voor potentiële drugshandelaren om af te zien van hun illegale activiteiten.

In juni 2019 deed de narcotica-politie opnieuw een grote arrestatie door beslag te leggen op meer dan $ 4 miljard aan illegale drugs in St. Thomas.