Toerisme in Galibi lamgelegd door Covid-19

Toerisme in Galibi lamgelegd door Covid-19

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

GALIBI – Door het coronavirus, dat de wereld in haar greep heeft, is ook de toerismebranche in Suriname zwaar getroffen. Dit ervaart Galibi waar jaarlijks in een normaal seizoen ongeveer 3000 toeristen uit voornamelijk het buitenland komen zoals Nederland, BelgiĆ« en Amerika.

Dit zegt touroperator Wijnberg Tokoe uit Galibi. Hij voegt eraan toe dat niet alleen de touroperators getroffen zijn door het uitblijven van de toeristen sinds de eerste Covid-19 besmetting in maart. Ook personen en diensten betrokken in de toerismebranche lijden zware verliezen.

In Galibi bijvoorbeeld, kunnen vissers en landbouwers hun vis, groenten en andere producten niet meer leveren aan de touroperators. En het personeel van Tokoe zit momenteel zonder werk.Tokoe die al 28 jaren in de toerismebranche zit, heeft zich geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) en bij de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) voor financiƫle steun tegen de achtergrond van de gevolgen van Covid-19.

Hij is tot heden niet geholpen. Ondertussen is een logeergebouw van Tokoe enorm beschadigd door springvloed. Hij laat zich echter niet uit het veld slaan en hoopt volgend jaar weer toeristen naar Galibi te brengen.