Vicepresident ontvangt dichter ‘Koloku’

Vicepresident ontvangt dichter ‘Koloku’

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De spoken-word artiest Jean-luc Josafath ‘Koloku’ heeft vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk persoonlijk uitgenodigd om zijn online activiteit bij te wonen.

“𝐼𝑘 𝑏𝑒𝑛 𝑑𝑒 vp 𝑘𝑜𝑚𝑒𝑛 𝑏𝑒𝑚𝑜𝑒𝑑𝑖𝑔𝑒𝑛 𝑒𝑒𝑛 𝑘𝑎𝑎𝑟𝑡 𝑡𝑒 𝑘𝑜𝑝𝑒𝑛, 𝑧𝑜𝑑𝑎𝑡 ℎ𝑖𝑗 𝑚𝑒𝑡 𝑧𝑖𝑗𝑛 𝑔𝑒𝑧𝑖𝑛 𝑘𝑎𝑛 𝑒𝑟𝑣𝑎𝑟𝑒𝑛 𝑑𝑎𝑡 𝑒𝑟 𝑡𝑎𝑙𝑒𝑛𝑡 𝑖𝑠 𝑜𝑝 𝑣𝑒𝑟𝑠𝑐ℎ𝑖𝑙𝑙𝑒𝑛𝑑𝑒 𝑣𝑙𝑎𝑘𝑘𝑒𝑛”, vertelt een bevlogen Josafath.

Op 20 december organiseert de woordkunstenaar een activiteit die via zoom te volgen zal zijn. De link is alleen toegankelijk met een toegangsbewijs dat verkocht wordt. Josafath heeft op donderdag 10 december een bezoek gebracht aan de vp, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

“𝐻𝑒𝑡 𝑧𝑎𝑙 𝑣𝑜𝑜𝑟 𝑚𝑖𝑗 𝑒𝑒𝑛 𝑔𝑟𝑜𝑡𝑒 𝑒𝑒𝑟 𝑧𝑖𝑗𝑛 𝑎𝑙𝑠 𝑑𝑒 vp 𝑚𝑖𝑗𝑛 𝑜𝑛𝑙𝑖𝑛𝑒 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑒𝑖𝑡 𝑏𝑖𝑗𝑤𝑜𝑜𝑛𝑡.” Het evenement is een terugblik naar wie de woordkunstenaar is als persoon. Op die dag zal de artiest de bezoekers terugbrengen naar zijn tienerjaren. Vandaar dat de activiteit de naam draagt van ‘Rust, Orde en Fatsoen’.

Zijn streven is om ooit eens een gedicht over Suriname, in het parlement of voor de vp, voor te dragen. Brunswijk heeft toegezegd de getalenteerde dichter in te zetten als er activiteiten op zijn kabinet plaatsvinden, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Er is voor online gekozen omdat de artiest van oordeel is dat de tijd nu uitdagend is om een activiteit op locatie te doen. De naam ‘koloku’ dankt hij aan de dichtersgroep ‘kokolampu’. “Op afstand wil ik de gemeenschap tegemoet komen,” aldus Josafath.