Natuurbeheer Nickerie neemt illegale jachtbuit en jachtgeweer in beslag

Natuurbeheer Nickerie neemt illegale jachtbuit en jachtgeweer in beslag

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

NICKERIE – Leden van de Dienst ‘s Lands Bosbeheer, afdeling Natuurbeheer te Nickerie hebben tijdens controlewerkzaamheden te Wageningen/Kaaiman Polder 2 stuks gevelde kaalkop ooievaars/nengrekopu en een jachtgeweer in beslag genomen.

De verdachten waren vergezeld met nog 11 personen. Bij inspectie bleek dat ze ook een illegaal jachtgeweer bij zich hadden.

Vanwege overtreding van de Jachtwet, de vuurwapenwet en de wet economische delicten, werd proces-verbaal aangezegd. De jachtbuit, het jachtgeweer en het voertuig werden overgedragen aan de politie van het resort Wageningen voor verdere afhandeling.

Kaalkop ooievaars/nengrekopu behoren volgens de jachtwet tot een totaal beschermde diervogelsoort in Suriname. Het komt niet voor op de jachtkalender, dus mag er helemaal niet op gejaagd worden of in uw bezit zijn onder welke omstandigheid dan ook.

Het is verboden om op beschermde diersoorten te jagen, pogen te jagen, doden, vangen, pogen te vangen, het dier of delen ervan in uw bezit te hebben, vervoeren, kopen, ten verkoop aan te bieden, verhandelen of als geschenk aan te bieden.