S.K. aangehouden voor oplichting via social media
Simferopol, Russia - July 13, 2014: Facebook the largest social network in the world. It was founded in 2004 by Mark Zuckerberg and his roommates during training at the Harvard University.

S.K. aangehouden voor oplichting via social media

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De politie van het bureau Geyersvlijt heeft op vrijdag 11 december de 46-jarige S.K. voor oplichting via social media aangehouden.
De verdachte publiceerde via facebook een bericht dat hij een benedenwoning verhuurde. In de bovenwoning verbleef de huurder zelfs. Enkele woningzoekenden reageerden op het bericht en maakten een afspraak met de verhuurder.

Op de afgesproken plek betaalden de verhuurders alvast het gevraagde bedrag. S.K. hield de mensen dan voor dat hij nog bezig is met kleine renovatie werkzaamheden en dat hij nog bezig was de airco in orde te maken. Na de geldbedragen te hebben ontvangen was hij vanaf dat tijdstip niet meer bereikbaar. Inmiddels hebben vijf benadeelden aangifte van oplichting tegen S.K. gedaan. De verdachte werd opgespoord en aangehouden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de facebook oplichter in verzekering gesteld. Het vermoeden bestaat dat er meerdere personen benadeeld zijn geworden. Deze worden opgeroepen zich te begeven naar het politiebureau Geyersvlijt voor het doen van aangifte.