Agent op borgtocht wegens vermeende verkrachting van familielid, 13

Agent op borgtocht wegens vermeende verkrachting van familielid, 13

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

GUYANA – Een politieagent is woensdag op borgtocht van $ 150.000 veroordeeld voor het verkrachten van zijn 13-jarige nicht toen hij voor hoofdmagistraat Ann McLennan verscheen in de rechtbanken van Georgetown.


De beklaagde ontkende de aanklacht waarin stond dat hij in de maand december 2019 in Georgetown een kind onder de 16 jaar had verkracht terwijl hij wist, of redelijkerwijs had kunnen weten, dat zij zijn nichtis.
Op 25 november verscheen de politieagent voor het eerst bij de rechtbank voor magistraat Rondell Weever en hoefde hij niet te pleiten voor de aanklacht. Hij werd teruggezonden naar de gevangenis en de zaak werd uitgesteld en overgedragen aan de hoofdmagistraat, die hem bij zijn tweede verschijning voor de rechtbank op borgtocht vrijliet.


De zaak werd vervolgens uitgesteld tot 28 december 2020.
Volgens informatie vertelde het kind de onderzoekers dat afgelopen december, nadat ze uit de douche was gekomen en op weg was naar de slaapkamer. De beklaagde kwam even later de slaapkamer binnen en verkrachtte haar.

In oktober deed de beklaagde opnieuw een poging om het kind seksueel te misbruiken, maar ze kon een korte video opnemen waarin hij probeerde haar broek uit te trekken. Er werd aangifte gedaan en de beklaagde werd gearresteerd en vervolgens aangeklaagd voor het misdrijf