De avondklok gaat vanaf morgen om 19.00 uur in

De avondklok gaat vanaf morgen om 19.00 uur in

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De avondklok gaat vanaf morgen om 19.00 uur in. Deze mededeling deed minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zojuist tijdens een persconferentie. De avondklok geldt tot 05.00 uur. Het uitgaansverbod is nu dus teruggebracht van 21.00 naar 19.00 uur van maandag tot en met zondag.

Commerciële vluchten uit hoogrisicolanden worden stopgezet. Er worden alleen repatriatie vluchten uitgevoerd. Hoog risico landen zijn Nederland, Brazilië en de Nederlandse Antillen.

Het samenscholingsverbod is gesteld op tien personen. Dit geldt ook voor uitvaartdiensten. Evenementen waarvoor een vergunning was afgegeven komen te vervallen.

Minister Ramadhin geeft aan dat de regering genoodzaakt was de maatregelen aan te passen omdat ze geconfronteerd werd met een stijging van het aantal coronagevallen. Deze maatregelen zijn bedoeld om de verdere verspreiding tegen te gaan.

De minster adviseert mensen om thuis te blijven en alleen de straat op te gaan indien het nodig is voor werkzaamheden, voor het doen van boodschappen of voor een bezoek aan de dokter.

Ook werd medegedeeld dat overheidskantoren vanaf 22 december tot nader order gesloten zijn. De kerstviering is stopgezet. Nadere mededelingen volgen.

De huidige maatregelen blijven van kracht zoals het niet houden van feesten, het gebruik van een mondkapje en het desinfecteren van de handen. Ook dient men de COVID-afstand in acht te nemen.