Joe Biden ontving maandag de eerste dosis van het Covid-19-vaccin

Joe Biden ontving maandag de eerste dosis van het Covid-19-vaccin

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

WASHINGTON – Verkozen president Joe Biden ontving maandag de eerste dosis van het Covid-19-vaccin in Wilmington, Delaware, en vertelde de Amerikanen enkele seconden nadat hij de injectie had gekregen “er is niets om je zorgen over te maken”.

Biden ontving het Pfizer-BioNTech-vaccin in het ChristianaCare Hospital. Het schot werd toegediend door Tabe Masa, een nurse practitioner en hoofd van de gezondheidsdiensten van het ziekenhuis. Biden hield zijn mouw omhoog toen hij het schot in zijn linkerarm ontving en reageerde niet zichtbaar toen hij zijn prik ontving.

Enkele seconden nadat hij de injectie had gekregen, zei Biden, met een gezichtsmasker op, dat zijn mede-Amerikanen niets te vrezen hadden bij het ontvangen van het vaccin.

“Ik doe dit om aan te tonen dat mensen voorbereid moeten zijn, wanneer het beschikbaar is, om het vaccin te nemen,” zei Biden. ‘Je hoeft je nergens zorgen over te maken. Ik kijk uit naar het tweede schot.’

Biden prees ook president Donald Trump voor de inspanningen van zijn regering om het proces om Covid-19-vaccins naar Amerikanen te brengen, te versnellen.

“Ik denk dat de regering wat lof verdient om dit van de grond te krijgen met Operatie Warp Speed,” zei Biden.

‘Dit geeft ons veel hoop’, zei hij.

De vrouw van Bien, Dr. Jill Biden, ontving eerder maandag haar eerste dosis van de vaccinatie, aldus de overgang.

De verkozen vicepresident Kamala Harris en haar man, Doug Emhoff, zullen naar verwachting volgende week het vaccin krijgen.