Kerst toespraak D.C. Coronie

Kerst toespraak D.C. Coronie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Het kerstfeest verbindt ons, maar iedereen heeft er zijn of haar eigen gevoelens bij.Hoe beleeft u deze kerst.Kerst is het feest van saamhorigheid waar families, vrienden en relaties bij elkaar komen in een zeer ontspannen sfeer, waarbij lekker eten en drank niet weg te denken zijn.Helaas zullen wij dit jaar dit feest in een aangepaste vorm moeten vieren. De situatie in de wereld en ons geliefd Suriname zijn u allen bekend.

Kerst laat maar weinig mensen onberoerd.Dit feest doet een beroep op ons geloof, in religieus opzicht, maar ook het geloof in ons zelfs.Het is niet altijd makkelijk dat geloof vast te houden. Wie het nieuws dagelijks volgt raakt vaak moedeloos.Er zijn grote problemen in de gezondheidszorg vanwege het zo gevreesde covid.

Juist in deze uitdagende omstandigheden waar bij zaken uitzichtloos lijken, is het van belang dat wij elkaar opzoeken zoals vandaag, en bemoedigen.Soms onderschatten wij vaak de positive invloed die wij met onze bescheiden mogelijkheden als mens kunnen hebben.Met kerst triomfeert de eenvoud.

Maria wikkelde haar kind in doeken en legde hem in een kribbe Zie daar de eenvoud. Het kerstfeest herinnert ons eraan dat we de belangrijkste bronnen van geluk en eenvoud maar al te gemakkelijk over het hoofd zien.Een mooie toekomst is mogelijk mist wij het geloof in ons zelfs en in elkaar vasthoudenIk wenst u, ook namens mij gezin, U en uw naasten een gezegend kerstfeest.