Dronken politie-inspecteur opgesloten in cellenhuis

Dronken politie-inspecteur opgesloten in cellenhuis

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De politie van Regio Midden heeft gisteravond tijdens de lockdown een politie-inspecteur tewerkgesteld op station Munder, op straat met draaiende motor aangetroffen. De politie herkende de man als te zijn hun collega. Hij verkeerde zodanig onder invloed dat hij niet in staat was zijn adres door te geven aan de politie. De inspecteur bedreigde de agenten tijdens het afvoeren. Op het bureau aangekomen ging de dronken inspecteur danig tekeer, dat hij in het cellenhuis werd geplaatst.

De minister van Justitie en Politie, die een ronde deed naar aantal bureau’s die avond om agenten moed in te spreken en PPE’s te verdelen, toevallig de situatie ook heeft mogen aanschouwen. Agenten van het desbetreffende ressort hebben de stomdronken inspecteur gefilmd vanaf zijn overbrenging tot in het cellenhuis. “De korpschef zal disciplinaire maatregelen treffen tegen deze inspecteur”, zegt een commissaris van politie.