Eerste baby ‘s Lands Hospitaal om 00.12 uur geboren

Eerste baby ‘s Lands Hospitaal om 00.12 uur geboren

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Het ‘s Lands Hospitaal is de trendsetter als het gaat om baby’s geboren in Suriname. In 2019 zetten ze een record neer van 3.415 baby’s geboren in een jaar. In 2020 hebben ze dat record verbroken en gebracht op 3.655 baby’s. Volgens Kimberly Wongsonadi van de verloskamer is de eerste baby voor 2021 vanochtend vroeg geboren om 00.12 uur. “Dat was een meisje. De eerste jongen kwam iets later, dat was om 09.32 uur in de morgen”, vertelt Wongsonadi aan SUN. Tot nu toe zijn er 4 nieuwjaar baby’s geboren in het ‘s Lands Hospitaal, waaronder 3 meisjes en 1 jongen.

In het St. Vincentius Ziekenhuis kwam de eerste baby, een jongen, om 07.55 uur ter wereld. In het Diakonessenhuis en het Mungra Medisch Centrum (Nickerie) waren er tot 10.00 uur vanmorgen nog geen nieuwjaar baby’s geboren. Bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) kon SUN geen informatie verkrijgen. “We weten niet waar de verantwoordelijken zijn. Maakt u vanmiddag of morgen contact”, was het antwoord van een verpleegkundige uit de verloskamer van het AZP.