Korpschef Prade besmet met Covid-19

Korpschef Prade besmet met Covid-19

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – Korpschef Roberto Prade is besmet met Covid-19. Dat heeft minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie daarnet gezegd tijdens de Covid-19-persconferentie.

Reagerend op een vraag beaamde Amoksi dat de politiechef positief is getest. Hij zei niet wanneer en ook niet wanneer de korpschef zijn werkzaamheden hervat. Prade was woensdag de grote afwezige bij de bevordering van dertien inspecteurs eerste klasse tot hoofdinspecteur. De plechtigheden werden verricht door plaatsvervangend korpschef, commissaris Henry Seedorf en staf.

Amoksi deelde zaterdagmiddag ook mee dat vanaf april tot nu toe 37 tot veertig politieambtenaren besmet zijn geraakt. Hij gaf mee dat, nadat bekend werd dat de functionarissen positief waren getest, ze allemaal in quarantaine zijn gegaan. Eind augustus ging bijvoorbeeld het politiebureau Santo Boma dicht vanwege Covid-19. In juli werd de afdeling Verkeerstechnische Dienst voor onbepaalde tijd gesloten omdat een medewerker positief was getest op het coronavirus.

Op 18 augustus had Amoksi tijdens een persconferentie van het Outbreak Management Control Team een coronabesmetting van een agent in Nickerie bevestigd. Het gebouw werd ontsmet door het NCCR en agenten moesten in thuisquaraintaine. “Ook de politie is niet bespaard gebleven van besmettingen, maar de korpsleiding heeft in een vroeg stadium protocollen samengesteld en het is allemaal goedgekomen”, verzekerde hij toen.