Stanley Betterson nieuwe directeur SBB

Stanley Betterson nieuwe directeur SBB

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – Stanley Betterson, oud-minister van Regionale Ontwikkeling, is de nieuwe algemeen directeur van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). Hij neemt over van Marlon Veira, die nog geen jaar de leiding in handen had.

Marlon Veira werd op 15 februari 2020 benoemd tot algemeen directeur van de SBB en twee dagen daarna door de toenmalige minister Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) voorgesteld aan het personeel. Veira heeft meer dan dertig jaar ervaring in de mining industrie.

Hij nam over van René Somopawiro die de voorgaande zes maanden had gefungeerd als waarnemend algemeen directeur. Somopawiro werd met de waarneming belast nadat Jerry A-Kum besloot zijn jaarcontract dat op 1 juni 2019 verliep niet verlengde. Op verzoek van de toenmalige regering werkte hij nog door tot 1 augustus dat jaar.

Volgens het persbericht van de Communicatiedienst Suriname (CDS) heeft Betterson maandag tijdens de overdracht aangegeven een “wij-benadering” te hebben. “Ik ga samenwerken met iedereen, want eenieder heeft ideeën en wij gaan kijken hoe wij het beste eruit kunnen halen”, aldus Betterson.

Het protocol van overdracht werd maandag getekend in aanwezigheid van minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer en het stichtingsbestuur. De sleutels van het kantoor werden overhandigd aan Meredith Vitolie, voorzitter van het stichtingsbestuur.

Ze wees Betterson erop dat hij aantreedt in een periode van grote uitdagingen. “Terwijl de roep van aannemers naar zekerheid van bestaan steeds luider wordt, is de regering genoodzaakt maatregelen te treffen. Maatregelen die niet alleen meer inkomsten uit deze sector moeten garanderen, maar ook duurzaam bosbeheer moeten waarborgen.”

Volgens de voorzitter, die aanstipte dat Betterson een “enorme uitdaging” wacht, wordt het zijn taak om in deze tijd van grote onzekerheid de juiste balans te vinden tussen het belang van de regering enerzijds en anderzijds het belang van de ondernemer. Zij vertrouwt erop dat de directeur het werk naar eer en geweten zal uitvoeren.