Bordo stoort zich niet aan de kritiek

Bordo stoort zich niet aan de kritiek

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

ABOP-topper Joël Martinus, meer bekend als ‘Bordo’ maakt zich geen zorgen over ‘popcorn’ zaken, liet hij vandaag weten toen hij het roer overnam als directeur van het Nationaal Indoor Stadion (NIS), ook bekend als de Anthony Nesty Sporthal (ANS). Hij noemt de kritiek op zijn benoeming als directeur van het NIS ‘popcorn’ zaken. Ook is hij van oordeel dat men hem de gelegenheid moet geven om zich te bewijzen vooral gezien men vertrouwen in hem heeft dat hij een goede job kan doen als directeur van het NIS.

Aan journalisten maakte hij duidelijk dat hij eerder al te kennen heeft gegeven zich niet te focussen op een positie. Echter is de ABOP van oordeel dat hij wel een goede job zal kunnen doen als NIS-directeur. Bordo twijfelt niet aan zichzelf want zelf is hij vijftien jaar lang voorzitter geweest van de voetbalvereniging SV Notch. Vier spelers van zijn vereniging spelen in de nationale selectie. Leidinggeven aan het NIS moet daarom geen probleem zijn, vindt hij.

Bordo geeft aan dat hij niet veel wil zeggen over wat hij van plan is te doen bij het NIS omdat hij nog niet weet wat hij allemaal heeft overgenomen. Vaststaat wel dat het gebouw van het NIS een goede beurt nodig heeft. Hij moet zich nog oriënteren wat de huidige situatie is bij het NIS om daarna te kunnen aangeven wat allemaal aangepakt zal worden. Hij is voornemens om zijn stempel als directeur bij het NIS te drukken.

Bordo is van oordeel dat men hem de kans moet geven om zich te bewijzen. Hij is een showman maar hij is ook een businessman. Echter blijft hij een entertainer. Hij wil daarom zeker goede buitenlandse artiesten laten halen waarvan het Surinaamse publiek kan gaan genieten. Bordo stoort zich niet aan de kritiek naar hem toe waarbij gesteld wordt dat hij niet over de juiste scholing beschikt om bepaalde functies te bekleden.

Hij merkt op dat wanneer hij mensen in de samenleving helpt door te doneren dan wordt hij wel als ‘goed’ gezien maar nu hij in een andere hoedanigheid een bijdrage kan leveren men hem plotseling niet geschikt vindt. Hij blijft erbij dat hij de gelegenheid gegeven moet worden om zich te bewijzen want ook vicepresident Ronnie Brunswijk heeft vertrouwen in hem.

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) geeft aan dat ze graag had dat de benoeming anders had plaatsgevonden, maar vanwege het stijgende aantal COVID-19-gevallen moet het anders. Ook deed ze een beroep op de aanwezigen om naar huis te gaan nadat ze de directeur de nodige felicitaties gaf.

Emanuël zei dat ze niet twijfelt aan de potenties van Bordo omdat hij van huis uit een sportman is. Daarnaast is hij een zakenman waardoor Bordo wel over de nodige expertise beschikt. Ze doet een beroep op het personeel om de nieuw aangestelde directeur te ondersteunen in zijn werk.