Santokhi moet weg, hij is een leugenaar

Santokhi moet weg, hij is een leugenaar

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

“Santokhi, u bent een slechte stiefvader. U bent een leugenaar en we willen geen enkele IMF. We komen niet meer uit. A libi kong diri. Het lukt niet meer met onze salarissen”, schreeuwden demonstranten vandaag voor het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA). Tientallen personen zijn vandaag gaan protesteren, omdat ze ontevreden zijn met het beleid van de regering-Santokhi.Het land is achteruitgegaan vanaf de regering van president Chan Santokhi heeft overgenomen. Alles is duurder geworden.

Het salaris laat het niet meer toe om bepaalde voorzieningen aan te schaffen. Het wordt een beetje te moeilijk in het land, zegt Vanessa Brank, een van de demonstranten.“We moeten afrekenen met de leugens die deze regering heeft verkondigd. Santokhi had gezegd dat hij een plan van aanpak had terwijl hij geen enkel plan heeft. Geen enkele belofte is nagekomen,” zegt demonstrant Ruth Timpico.

“Ze kunnen het niet beter doen dan Bouterse. Liever hadden ze ons gelaten met Bouta. De huidige president heeft nog niets waargemaakt. Ze hebben het volk gemanipuleerd en ik vind het vreselijk. De regering heeft zich nog niet bewezen. Deng no mang set eng”, roept ze.“Alle maatschappelijke zuilen zijn uitgehold. Het is heel erg wat er met het volk wordt gedaan. Het enige wat er is, is een rommelige regering”, aldus Timpico.

Familieregering Santokhi moet volgens demonstrant Shirley Bruma aangeven dat hij het land niet kan leiden. De regering is wispelturig en niet standvastig. Het is alleen maar accommoderen van familie en vrienden terwijl het volk verder verarmd. “Deze regering is een familieregering. Laat ze aangeven dat ze het niet aankan, dan komt er een zakenkabinet. Alles is kapot geslagen, het financiële is kapotgeslagen en ik zeg niet dat het hun schuld is, maar ze hebben beloofd dat ze het goed gaan maken”, aldus Bruma.“We willen geen IMF”, zegt een zekere heer Deel die zijn voornaam liever niet noemt. “Santokhi was fel tegen IMF. Wat gaat hij nu zoeken bij IMF? Weet hij dat IMF landen kapot heeft gemaakt? Surinamers accepteren te veel en dat moet nu ophouden”, geeft hij aan.De demonstranten eisen dat de regering-Santokhi aftreedt, omdat de situatie in het land ondragelijk zou zijn. Deze actie werd door activist Sibrano Piqué geleid.

Simone Awanna