Justitie waarschuwt ‘ordeverstoorders’

Justitie waarschuwt ‘ordeverstoorders’

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – “Geen enkele vorm van illegaliteit zal worden toegestaan en er zal zonder aanzien des persoons hard worden opgetreden.” Die waarschuwing heeft het minister van Justitie en Politie (Juspol) zondagmiddag in een persbericht laten uitgaan tegen “ordeverstoorders”.

Het persbericht van het ministerie komt 24 uur na een protestactie onder leiding van Siebrano Piqué. Op gegeven moment probeerde de groep zelfs het parlementsgebouw te bestormen. Juspol benadrukt dat voor het voeren van protestacties er toestemming of vergunning van de instanties nodig is. “Personen of organsaties die de wettelijke bepalingen overtreden, worden erop geattendeerd zulks niet te doen. Er zal zonder aanzien des persoons hard worden opgetreden.”

Piqué liet zaterdag weten dat hij maandag weer gaan protesteren tegen het beleid van de regering-Chandrikapersad Santokhi. De groep zal om tien uur ‘s morgens verzamelen bij Ondrobon aan de dokter Sophie Redmondstraat. Hij voorspelde dat de groep demonstranten groter zal zijn dan zaterdag. Op die dag waren er minimaal honderd man op de been.

Juspol geeft in het persbericht aan dat het ministerie niet zal toelaten dat de rust en orde in de samenleving worden verstoord. De burgerij wordt erop gewezen dat zij de Covid-19-maatregelen serieus in acht moet nemen. “Samenscholingen van grote groepen mensen zullen niet getolereerd worden”, onderstreept het ministerie.

Het departement wijst erop dat personen of organisaties conform de wettelijke bepalingen hun activiteiten moeten ontplooien. “Geen enkele vorm van illegaliteit zal worden toegestaan. De politie en andere veiligheidsdiensten zullen waar nodig worden ingezet om de rust en orde te handhaven.”