Frans-Guyana: concessies voor controversieel mijnbouwproject Gold Mountain te Saint-Laurent du Maroni verlengd

Frans-Guyana: concessies voor controversieel mijnbouwproject Gold Mountain te Saint-Laurent du Maroni verlengd

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De regering had beloofd dat het zou stoppen, maar het controversiële mijnbouwproject Montagne d’Or in Guyana heeft zojuist de steun gekregen van de lokale administratieve rechtbank.

Deze laatste beval de staat in feite om de concessies van de firma Montagne d’Or binnen zes maanden te verlengen, terwijl de minister van Economie, Bruno Le maire, impliciet had geweigerd ze te verlengen voor 25 jaar oud op 21 januari 2019, vanwege hun onverenigbaarheid met de ecologische agenda van de overheid. Deze concessies, die een oppervlakte van 40 km2 beslaan, bevinden zich in feite in de gemeenten Saint-Laurent du Maroni en Apatou, midden in het bos, tussen twee reservaten met een hoge biodiversiteitswaarde.

Maar volgens de administratieve rechtbank biedt dit primaire goudwinningsproject – het grootste ooit in Frankrijk uitgevoerd en verondersteld 750 directe banen te creëren – “voldoende elementen ter rechtvaardiging van zijn technische en financiële capaciteiten om de concessies te exploiteren”. .

Het bedrijf Montagne d’or is van plan daar de komende jaren een goudvoorraad van 85 ton te delven en te verwerken.