‘studententarief’ bij telecomproviders

‘studententarief’ bij telecomproviders

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Abop-parlementariƫr Edgar Sampie wil zich ervoor inspannen om het mogelijk te maken dat scholieren tegen speciale tarieven gebruik kunnen maken van internet. Hij zal daartoe een kans wagen om de telecomproviders zover te krijgen, zegt hij tegen de Ware Tijd.

De volksvertegenwoordiger zegt dat hij door bezorgde ouders is benaderd met de klacht dat zij niet in staat zijn om zich de hoge tarieven voor hun kind te permitteren. Daardoor kunnen veel studenten niet optimaal of geen onlinelessen volgen. Sampie zegt zelf met scholieren te hebben gesproken. “Ik ben bereid te praten met telecomproviders zodat studenten goedkoper internet kunnen krijgen voor de school, nadat zij zich met een studentenpas of verklaring van de school bij hen hebben geregistreerd.” Hij is van plan samen met de Vereniging van Minder Draagkrachtige Studenten modellen na te gaan hoe de providers hierin te benaderen.

Onderwijsminister Marie Levens heeft eerder in de media aangegeven dat online les volgen geen dwingende instructie is vanuit haar departement. Ze merkte daarbij op dat internet onbetaalbaar is en deed de oproep dat scholen andere mogelijkheden bekijken om de lessen toch door te laten gaan. Dit, gericht op hen die het zich niet kunnen permitteren.

Sampie kan begrijpen dat er geen instructie is vanuit het ministerie, maar meent dat nu het online les volgen al “eenmaal in gang is gezet” er een manier gevonden moet worden om dit in goede banen te leiden. De volksvertegenwoordiger, afkomstig uit Sipaliwini, zegt desgevraagd dat onder meer leerlingen in het achterland met een andere uitdaging te kampen hebben. “Bijna overal in het binnenland is er slecht tot geen internetbereik.” Ook dit zal onder de aandacht worden gebracht van de telecombedrijven.