Franse handelsmissie bespreekt projecten met Brunswijk

Franse handelsmissie bespreekt projecten met Brunswijk

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Een Franse handelsmissie wil samen met Suriname grote en kleine projecten uitvoeren.

In dit kader heeft de Franse delegatie een bezoek gebracht aan het kabinet. De projectideeën zijn dinsdag met vicepresident Ronnie Brunswijk gedeeld.

Het opzetten van een vrijhandelszone, een wasserette, het investeren in de olie-industrie en een honingproductieproject zijn een schets van de projecten die de Fransen in Suriname willen uitvoeren, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

De vrijhandelszone zal een onafhankelijke status hebben (dus buiten Surinaams grondgebied), ten behoeve van Surinaamse – en internationale bedrijven met vrijstelling van invoerrechten en winstbelasting.