President Santokhi heeft geen ziekteverschijnselen

President Chan Santokhi heeft in een audioboodschap tot de samenleving, meegedeeld dat hoewel hij positief is getest op Covid-19, hij geen ziekteverschijnselen heeft. Hij is thuis op Lelydorp in isolatie. Het normale bestuurswerk gaat gewoon door, waarbij vooral gebruik gemaakt wordt van de virtuele communicatie.

Het staatshoofd deelt mee dat zijn omgeving is aangepast en dat hij het traject volgt dat uitgezet is door zijn medisch team. Alle nodige onderzoeken zijn verricht en de resultaten zijn binnen de gestelde normen. Zijn echtgenote is negatief getest.

Santokhi bedankt allen die berichten gestuurd hebben en voor hem bidden. Anderen hebben groenten en fruit bij hem thuis bezorgd. Hij merkt op dat hij niet iedereen persoonlijk kan bedanken, maar hij doet het in de audio-boodschap.

Na zijn inauguratie als president op 16 juli 2020, heeft Santokhi nauwelijks uitgerust. “Wan ogri tyar’ wan bun”, lacht hij. Nu heeft hij voldoende tijd om rust te nemen, want het is ook belangrijk. Hij zal deze periode op een gezonde en verantwoorde wijze uitzitten. Als het medisch team aangeeft dat hij weer normaal kan functioneren, dan zal hij dat doen.

De leiding van het land heeft de president niet overgedragen aan de vicepresident, omdat hij in staat is zijn taken uit te voeren. Ook ministers zullen de komende drie dagen van huis uit werken, totdat het duidelijk is dat zij negatief zijn getest.