Kinderen Wit Santi worden creatief beziggehouden

Kinderen Wit Santi worden creatief beziggehouden

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARA – Jongeren van Wit Santi in Para worden op een creatieve manier beziggehouden bij de stichting Wit Santi Educatief Centrum.

Ze vervaardigen onder begeleiding van stichtingsvoorzitter Bryan Swedo beertjes en tassen. Met deze activiteit kunnen de kinderen tussen 9 en 16 jaar hun vrije tijd tijdens de Covid-19-pandemie goed besteden.

Scholen waren door de toename van het aantal corona besmettingen gesloten en pas deze week zijn deuren van lagere scholen weer geopend. Slechts 12 leerlingen mogen in een klas zitten. “Dus de kinderen zullen toch niet elke dag naar school gaan en wij proberen hen bezig te houden. Want straks kunnen ze hun aandacht vestigen op negatieve zaken en ze worden vroege schoolverlaters”, zegt Swedo.

Ook bij het educatief centrum worden de coronaregels in acht genomen. De 18 kinderen die er komen, zijn verdeeld in twee groepen en elke groep komt om de ene dag bij het centrum. De kinderen konden met de beertjes en tassen een cadeau geven aan hun ouders op Valentijnsdag.

De bedoeling is ook om de vervaardigde producten te verkopen. De jeugdigen gaan ook leren om mond- en neuskapjes te maken. “Jongeren kunnen niet elke dag naar televisie kijken of met hun tablet bezig zijn. Ze gaan zich op een gegeven moment vervelen”, zegt Swedo.

Daarnaast is de stichting ook belast met schoolwerkbegeleiding. De lessen die kinderen op school hebben gekregen, blijven hierdoor vers in hun geheugen, vindt de stichtingsvoorzitter. Verder wordt het lezen gestimuleerd bij de kinderen. Ze krijgen bijvoorbeeld boeken mee naar huis. “Jongeren die veel lezen hebben betere kansen in de maatschappij, omdat hun oriëntatie breder is”, aldus Swedo.