Suriname vraagt Nederland respect te tonen voor instituten

Suriname vraagt Nederland respect te tonen voor instituten

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Tijdens een Tweede Kamerdebat op 28 januari 2021, heeft een lid van de oppositionele partij – PVV-fractie, uitspraken gedaan over de vicepresident van de Republiek Suriname, Z.E. Ronnie Brunswijk. Deze sentimenten zijn ook door de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok onderstreept. De Regering van de Republiek Suriname heeft via de media kennisgenomen van deze denigrerende uitspraken naar het instituut van de Vicepresident.

De Nederlandse Regering noch de Tweede Kamer heeft schriftelijk deze positie kenbaar gemaakt aan de Regering van Suriname. Door de Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, is aan Nederlandse bewindvoerders onomwonden aangegeven dat de Vicepresident een integraal en ondeelbaar onderdeel is van de Regering van de Republiek Suriname, democratisch gekozen en geïnstalleerd in functie.

De Republiek Suriname is een soevereine staat, waarbij de principes van democratie, good governance, rule of law en mensenrechten worden gerespecteerd. In dat kader is Suriname dan ook lid van regionale en internationale organisaties, met name de CARICOM, de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), en de Verenigde Naties (VN). De Regering van de Republiek Suriname vraagt de Nederlandse Regering om respect en erkenning te hebben voor de democratische instituten en politici in functie. (CDS)