Sheraldo Becker komt uit voor de Natio

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De Nederlandse Sheraldo Becker mag nu ook uitkomen voor de nationale voetbalselectie van Suriname. Hij is meteen uitgenodigd door bondscoach Dean Gorre om mee te doe naan de WK-kwalificatiewedstrijden, die Suriname volgend jaar maart zal spelen. De bondscoach heeft dit nieuws zelf bekendgemaakt. De 25-jarige vleugelaanvaller speelt op dit moment voor Union Berlin in de Bundesliga. Afgelopen zondag startte Becker in de basis bij Union Berlin, die met 2-1 won van FC Keulen. De ploeg van Becker doet het heel goed in de Bundesliga en staat op de 5de plaats.

Becker is een jeugdproduct van AFC Ajax. Hij speelde daar in de jeugdafdelingen van 2004 tot 2013. Daarna begon zijn seniorencarierre eveneens bij Ajax, waar hij niet tot officiele wedstrijden kwam. In 2013 stapte hij over naar Jong Ajax, waar hij tot 2015 speelde. In het seizoen 2015-2016 speelde hij op huurbasis bij PEC Zwolle. Vanaf 2016-2019 speelde hij in de Eredivisie voor ADO Den Haag, waar hij sterk gegroeid is. In 88 wedstrijden scoorde hij 12 keer. In 2019 maakte Becker de overstap naar de Duitse Bundesliga bij Union Berlin. Hij heeft tot nu toe 13 wedstrijden gespeeld voor ze en heeft 1 keer gescoord op 7 november jongstleden tegen Arminia Bielefeld. Becker heeft tussen 2010 en 2014 11 interlands gespeeld voor de nationale jeugdselecties van Nederland; vanaf de U-16 tot en met de U-20.

Met Becker erbij heeft de bondscoach nu de beschikking over 9 diasporaspelers. Eerder waren Damil Dankerlui, Ryan Koolwijk, Dion Malone, Ishan Kort, Myenty Abena, Nigel Hasselbaink, Tjaronn Chery en Roland Alberg speelgerechtigd verklaard door de Fifa. Gorre heeft nog meer diasporaspelers op het oog om naar Natio te brengen. Naast de kwalificatiewedstrijden staat volgend jaar ook de Concacaf Gold Cup op het programma voor Natio.