Je bekijkt nu Brits koningshuis: ‘Huidskleur zoontje was zorg’

Brits koningshuis: ‘Huidskleur zoontje was zorg’

Leden van het Britse koningshuis hadden zorgen over hoe donker de huidskleur zou zijn van Archie Mountbatten-Windsor, het zoontje van de Britse prins Harry en Meghan Markle. In een langverwacht interview met Oprah Winfrey zegt Markle dat het onderwerp ter sprake kwam toen er gesproken werd of Archie de titel prins zou krijgen.

“Tijdens mijn zwangerschap werd erover gesproken dat hij geen beveiliging zou krijgen en geen titel en er waren zorgen en gesprekken over hoe donker zijn huid zou zijn bij geboorte”, zei Markle.

Ze vulde aan dat de gesprekken niet met haar werden gevoerd maar met haar man Harry. Door Oprah gevraagd of “het een probleem zou zijn als het kindje te donker zou zijn”, antwoordde ze: “ik heb er niet over kunnen doorvragen, maar die aanname lijkt me juist.”