Vicepresident Brunswijk bij alle Srefidensi-activiteiten

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is normaal aanwezig bij alle door de regering georganiseerde evenementen in het kader van de viering van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid van Suriname. Dat zegt minister Albert Ramdin (Bibis) naar aanleiding van hardnekkige geluiden dat de vp op ‘missie’ in het binnenland zou vertoeven om de bezoekende Nederlandse minister Stef Blok (Buza) te ontwijken. Gesuggereerd werd dat Blok zou hebben geëist dat Brunswijk niet aanwezig zou zijn bij activiteiten waar hij te gast zou zijn.

“Ronnie Brunswijk is de legitiem gekozen vicepresident en hij is deel en onderdeel van de Surinaamse regering. Hij zal bij elke activiteit van de regering aanwezig zijn. Vp Brunswijk zal bij het diner aan de hoofdtafel zitten en zal de buitengewone vergadering van het parlement ook bijwonen”, aldus minister Ramdin. Hij voegt eraan toe dat Suriname een soeverein land is en het is de regering die bepaalt wat er hier gebeurt. Brunswijk was dinsdagavond aanwezig bij het diner waarbij hij zelfs een geanimeerd gesprek scheen te voeren met Blok.

Ramdin zegt met klem dat nimmer een eis vanuit Nederland is gekomen dat Brunswijk niet aanwezig zou moeten zijn omdat Blok hem niet wenste te ontmoeten. Recentelijk reageerde Blok schriftelijk op vragen van het Nederlandse parlement waarin hij aangaf dat de Nederlandse regering slechts “functionele” contacten met Brunswijk zou onderhouden. Dat standpunt vloeit voort uit een drugsvonnis die Brunswijk in Nederland heeft waarvan hij de gevangenisstraf nog moet uitzitten. Ramdin zegt het jammer te vinden dat juist rond de viering van Surinames onafhankelijkheid personen het nodig vinden om voor hun moverende redenen ongefundeerde informatie te lanceren. Hij tast in het duister over de motieven achter de desinformatie-campagne.